فهرست مطالب

فصلنامه ابن سینا
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 75، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مجتبی عقیلی*، آزاده راحت رمرودی صفحات 4-13
    زمینه و اهداف

    انتشار کووید-19 باعث ایجاد یک وضعیت اورژانس در بهداشت جهانی در کمتر از چند ماه در سراسر کشورهای جهان شده است. هدف پژوهش حاضر پیش بینی اختلال استرس پس آسیبی بر اساس اضطراب ادراک شده ناشی از کروناویروس در پرستاران یکی از بیمارستانهای شهر قوچان در سال 1399 بود.

    روش بررسی

    مطالعه توصیفی حاضر از نوع همبستگی بود که در آن 100 نفر از پرستاران شاغل در یکی از بیمارستان های شهر قوچان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های اضطراب از کروناویروس (CDAS) و فهرست اختلال استرس پس از ضربه (PCL-C) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی به روش گام به گام تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اضطراب ناشی از کووید-19، توانایی پیش بینی اختلال استرس پس از سانحه در پرستاران را داشت (001 /0>p). به ترتیب علایم جسمانی و سپس علایم روانی بیشترین سهم پیش بینی اختلال استرس پس از سانحه در پرستاران را دارد.

    نتیجه گیری

    برای کاهش استرس پس از حادثه در پرستاران، تکنیک های کاهش اضطراب از کرونا ویروس برای آنها توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: اضطراب، کرونا ویروس، اختلال استرس پس از سانحه، پرستاران
  • علی برزگری*، مریم شعبانلو، معصومه حنانی صفحات 14-25
    زمینه و اهداف

    PPARγ از جمله پروتئین هایی است که در سوخت و ساز چربی در شرایط فیزیولوژیکی و متابولیکی نقش بسیار مهمی دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر تاثیر سه شیوه تمرینی HIIT، HIT وMIT بر بیان ژن PPARγ2 در بافت چربی زیر پوستی موش های نر ویستار بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، 32 رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی در 4 گروه مساوی کنترل، تمرین تداومی با شدت متوسط (MIT)، تمرین تداومی شدید (HIT) و تمرین تناوبی شدید (HIIT) تخصیص یافتند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، رت ها بیهوش شدند و نمونه بافت چربی زیرپوستی رت ها استخراج و برای تعیین میزان بیان ژن PPARγ2 با استفاده از روش آزمایشگاهی RT-PCR مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    اگرچه انجام هر سه روش تمرینی باعث افزایش بیان ژن PPARγ2 نسبت به گروه کنترل شد (001/ 0 =p)، با این حال تفاوت معناداری میان گروه های تمرینی در تغییرات PPARγ2 مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    تمرینات ورزشی MIT و HIT و HIIT سبب افزایش بیان ژن PPARγ2 می شوند، و این افزایش در گروه تمرینی HIT نسبت به بقیه گروه های تمرینی بیشتر بوده است که به نظر می رسد افزایش بیان این ژن به طول مدت اجرای تمرین وابسته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، تمرین تناوبی شدید، بافت چربی، PPARγ2
  • نبی شمسایی، هادی عبدی* صفحات 26-35
    زمینه و اهداف

    ورزش می تواند بر عملکرد سیستم ایمنی تاثیر دوجانبه داشته باشد. سطح ایمونوگلوبولین در دوره های استرسی که با افزایش کورتیزول همراه است، تغییرات زیادی پیدا می کند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر یک و دو جلسه تمرین منتخب در روز بر سطوح ایمونوگلوبولین A و کورتیزول سرمی فوتبالیست ها بود.

    روش بررسی

    16 فوتبالیست غیرحرفه ای به طور تصادفی به دو گروه تمرین استقامتی و قدرتی تقسیم شدند. ابتدا آزمودنی ها یک جلسه ورزش در روز سپس پس از یک هفته استراحت دو جلسه فعالیت ورزشی را در روز اجرا کردند. نمونه گیری خون در چهار مرحله قبل و بعد از فعالیت ورزشی برای اندازه گیری غلظت سرمی ایمونوگلوبولین A و کورتیزول گرفته شد.

    یافته ها

    غلظت ایمونوگلوبولین A متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی در دو گروه به طور غیرمعنی داری افزایش یافت، اما متعاقب دو جلسه فعالیت ورزشی کاهش یافت که در گروه تمرین استقامتی نسبت به پیش آزمون معنی دار بود (001/ 0>p). غلظت کورتیزول متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی در هر دو گروه تقریبا بدون تغییر بود، اما پس از دو جلسه تمرین نسبت به قبل تمرین در هر دو گروه افزایش داشت که در گروه استقامتی این تغییر معنی دار بود (05/ 0>p). در مقایسه دو نوع فعالیت ورزشی، تغییرات ایمونوگلوبولین A و کورتیزول سرم در دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    انجام بیش از یک جلسه فعالیت ورزشی در روز، به ویژه فعالیت هایی که ماهیت استقامتی دارند احتمالا می تواند منجر به کاهش عملکرد سیستم ایمنی و افزایش وضعیت کاتابولیکی شود.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی حاد، ایمونوگلوبولین، سیستم ایمنی، کورتیزول
  • زهره لطیفی*، لادن شفیعی، محمد سلطانی زاده صفحات 36-47
    زمینه و اهداف

    فرسودگی شغلی یکی از مهمترین عواقب اجتناب ناپذیر استرس کاری است که به نوبه خود منجر به فرسودگی جسمی، تغییر رفتار و عملکرد شغلی می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش خودشفابخشی بر فرسودگی شغلی، کیفیت زندگی و انعطاف پذیری عاطفی کارکنان اورژانس اجتماعی شهر اصفهان بود.

    روش بررسی

    روش پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون-پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه کارکنان اورژانس اجتماعی شهر اصفهان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 36 نفر از کارکنان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 18 نفری آزمایشی و گروه گواه قرار داده شدند. سپس آزمودنی های گروه آزمایش در 14 جلسه 90 دقیقه ای آموزش خودشفابخشی را دریافت کردند. برای گردآوری اطلاعات در سه مرحله سنجش از پرسشنامه های فرسودگی شغلی، کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و انعطاف پذیری عاطفی استفاده شد. در تجزیه و تحلیل داده ها نیز، آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر به کار گرفته شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که آموزش خودشفابخشی بر کاهش فرسودگی شغلی، بهبود کیفیت زندگی و انعطاف پذیری عاطفی کارکنان اورژانس اجتماعی موثر است (05/ 0>p)؛ به طوری که بر همه ابعاد فرسودگی شغلی، دو بعد سلامت جسمانی و سلامت روانشناختی در کیفیت زندگی و همه ابعاد انعطاف پذیری عاطفی تاثیرگذار بوده است.

    نتیجه گیری

    آموزش خودشفابخشی می تواند در محیط های کاری پر تنش به منظور افزایش آرامش و سلامت روانی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خودمراقبتی، فرسودگی شغلی، کیفیت زندگی، سازگاری عاطفی
  • محبوبه افضلی، عباس عبادی، جمیله مختاری نوری* صفحات 48-57
    زمینه و اهداف

    وجود رفتارهای مخرب در مراکز درمانی یک مسئله و موضوع بلندمدت است که پیامدهای بسیار منفی برای پرستاران، سازمان و بیماران دارد. از آنجایی که رفتارهای مخرب، پدیده ای پیچیده، چندبعدی، فرایندی، تعاملی، اجتماعی و وابسته به فرهنگ و مذهب هر جامعه است؛ لذا این مطالعه با هدف تبیین تجارب پرستاران در مورد پدیده رفتارهای مخرب در مراکز درمانی ایران انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه کیفی با مشارکت 15پرستار شاغل در شش بیمارستان نظامی شهر تهران در سال 1395 انجام شد. از نمونه گیری هدفمند طی مصاحبه های نیمه ساختار یافته برای جمع آوری داده ها استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی انجام یافت. آنالیز داده ها به طور مداوم و هم زمان با جمع آوری داده ها انجام شد.

    یافته ها

    دو طبقه اصلی با عناوین سلطه گری در پرستاری (زورگویی و خشونت، سوء استفاده از قدرت) و سلطه پذیری در پرستاری (کمبود قدرت در برابر پزشکان، سکوت و سازش انفعالی، نفرت از سازمان و کاهش خود باوری) حاصل شد.

    نتیجه گیری

    یکی از مهمترین دلایل بروز رفتارهای مخرب پرستاران وجود پدیده سرکوب و سلطه گری- سلطه پذیری در پرستاری و سلسه مراتب قدرتی در مراکز درمانی ایران است. بنابراین برای رفع این معضل و بهبود رفتارهای حرفه ای باید بر مفهوم توانمندسازی پرستاران برای مقابله با پدیده سلطه گری- سلطه پذیری تاکید شود.

    کلیدواژگان: سلطه گری- سلطه پذیری، رفتارهای مخرب، پرستاران، بیمارستان های نظامی
  • سمیه موسایی، زینب افشاری، عبدالله عباسی، منوچهر قوجایی، آرزو فرهادی، محمدفواد حیدری، شیرین شهبازی، جواد بهروزی، مهرداد نصرالله زاده ثابت* صفحات 58-66
    زمینه و اهداف

    سرطان معده چهارمین عامل مرگ ناشی از سرطان و یک مشکل عمده برای سلامت عمومی است. رادیکال های آزاد اکسیژن باعث القاء آسیب به DNA شده و این فرایند در ایجاد و پیشرفت سرطان معده نقش مهمی دارد. OGG1 یکی از اجزای ضروری مسیر ترمیم برش بازی است و برای حذف نوکلیوتیدهای گوانین اکسید شده از DNA مورد نیاز است. هدف مطالعه حاضر مقایسه میزان بیان ژن OGG1 در بافت های سالم و سرطانی معده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه 50 جفت بافت توموری و سالم مجاور از بیماران مبتلا به سرطان معده جمع آوری گردید. RNA کل از این نمونه ها استخراج شده و از روی آن cDNA ساخته شد. بیان نسبی ژن OGG1 با استفاده از تکنیک qRT-PCR سنجیده شد. همچنین یک مطالعه داده کاوی به منظور بررسی نقش بیان OGG1 در پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان معده انجام گرفت.

    یافته ها

    بیان ژن OGG1 در نمونه های توموری بیماران نسبت به نمونه های بافت سالم مجاور افزایش معنی داری داشت. از طرفی میزان بیان این ژن در بیماران مبتلا به مراحل اولیه سرطان معده نسبت به بیماران مراحل پیشرفته تر، بالاتر بود. همچنین همبستگی منفی بین بیان بالای ژن OGG1 و بقاء کلی بیماران مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گیری نمود بیان OGG1 در مراحل اولیه سرطان معده افزایش پیدا می کند که ممکن است به دلیل افزایش آسیب اکسیداتیو به DNA باشد.

    کلیدواژگان: سرطان معده، آنزیم hOGG1، بیان ژن، PCR در زمان واقعی
  • میترا یوسف پور، زهرا جهان بخش*، محمود مومن زاده، عباس نورمحمدی صفحات 67-80
    زمینه و اهداف

    استفاده از اکسیژن پرفشار، یکی از روش های درمانی در درمان بسیاری از بیماری ها و آسیب ها همچون بیماری ازدست دادن فشار، ترمیم زخم، مسمومیت با منوکسیدکربن، سوختگی های حرارتی و آسیب های سیستم عصبی است. هدف از این مقاله، مروری بر مکانیسم های احتمالی اثربخشی این روش درمانی در آسیب های عصبی با توجه به مطالعات موجود بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مروری، جستجوی مقالات در داده پایگاه های بین المللی با کمک کلید واژه های اکسیژن پرفشار، آسیب عصبی، ضایعه نخاعی، آسیب تروماتیک مغزی و درد نوروپاتیک، با تاکید بر مکانیسم های حفاظت عصبی ناشی از اکسیژن پرفشار، در بازه زمانی 2000 تا 2018 انجام گرفت.

    یافته ها

    اثرات مفید اکسیژن پرفشار می تواند با چند فعالیت بیولوژیکی آن مانند اثرات آنتی اکسیداتیو، ضد التهابی و آنتی آپوپتوزی مرتبط باشد. با وجود این، مکانیسم های مسیول آن هنوز به طور کامل شناسایی نشده که نیازمند بررسی و مطالعات بیشتر است.

    نتیجه گیری

    از آنجایی که نقایص عصبی ایجاد شده به دنبال آسیب سیستم عصبی احتمالا ناشی از التهاب، استرس اکسیداتیو و آپوپتوز هستند، به نظر می رسد اکسیژن پرفشار می تواند به عنوان یک روش موثر در درمان آسیب های عصبی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: اکسیژن پرفشار، آسیب سیستم عصبی، استرس اکسیداتیو، التهاب، آپوپتوز
  • نصیبه یوسف زاده، سجاد جدی، اصغر قاسمی* صفحات 81-91
    زمینه و اهداف

    یوتانازی برای توصیف پایان دادن به زندگی یک حیوان به شکلی که منجر به بیهوشی سریع و مرگ بدون درد و پریشانی گردد، به کار می رود. یکی از متداول ترین شیوه های انجام یوتانازی در موش های صحرایی تجویز دی اکسید کربن (CO2) است. هدف این مطالعه، مروری بر راهنماهای کاربردی موجود برای القای یوتانازی در موش های صحرایی با تجویز CO2 است.

    روش بررسی

    این مقاله مروری با استفاده از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی شامل پاب مد، گوگل اسکالر و ساینس دایرکت و با کلمات کلیدی یوتانازی، CO2 و موش صحرایی انجام گردید.

    یافته ها

    یوتانازی موش های صحرایی با استفاده از CO2 یک روش نسبتا ساده، رایج، سریع، عملی و اقتصادی محسوب می شود و برای انجام درست آن نیاز به تجهیزات خاص و یا آموزش قابل توجه کارکنان انجام دهنده نیست. برای انجام یوتانازی عواملی نظیر تعیین روش تجویز CO2، اتاقک تجویز CO2،  غلظت و سرعت جریان تجویز CO2، مدت زمان لازم برای انجام یوتانازی، تایید یوتانازی و دفع لاشه حیوان بعد از یوتانازی باید مورد توجه قرار بگیرد.

    نتیجه گیری

    با توجه به مرور راهنماهای کاربردی موجود، برای یک محفظه استاندارد (ارتفاع، طول و عرض 4/25، 86/22 و 26/48 سانتیمتر) با حجم 28 لیتر برای 2 موش صحرایی، استفاده از CO2 با سرعت جریان 6/5 لیتر در دقیقه توصیه می شود. این جریان CO2 به مدت 2 تا 5 دقیقه برای ایجاد بی حسی و مرگ در موش ها ادامه می یابد و همچنین باید حداقل برای یک دقیقه بعد از مشاهده علایم مرگ شامل عدم تنفس و رنگ چشم محو شده نیز تداوم داشته باشد.

    کلیدواژگان: یوتانازی، موش صحرایی، دی اکسید کربن
  • مهرزاد غلامپور دهکی* صفحات 92-99
    زمینه و اهداف

    بیماری های عروق کرونری به عنوان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در دنیا شناخته شده هستند. بنابراین در این مطالعه برآن شدیم تا ارتباط میزان سطح خونی هورمون های تیروییدی را در افراد یوتایرویید با میزان شیوع و شدت بیماری های عروق کرونر بررسی کنیم.

    روش بررسی

    افرادی که تحت آنژیوگرافی عروق کرونری قرار گرفته بودند بر اساس گزارش آنژیوگرافی به 4 گروه تقسیم شدند: 1) عروق نرمال (NCA)؛ 2) انسداد در یک رگ ؛ 3) انسداد در دو رگ (2VD)؛ و 4) انسداد در سه رگ (3VD). به کمک آنالیز چند متغیره رگراسیون ارتباط بیماری عروق کرونری با سطح خونی هورمون های تیروییدی بررسی شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 528 نفر (میانگین سنی 7±54.5 سال) شرکت کردند که 68% از افراد زیر 65 سال بودند. ارتباط FT3 با 2VD به صورت معکوس بود و فقط در میان زنان [OR=0.325 (95% CI: 0.702-0.187)] و افراد کمتر از 65 سال [OR= 0.401 (95% CI: 0.601-0.184)] دیده شد. در این گروه نیز TSH با 2VD ارتباط معناداری نداشت. FT3 در میان افراد کمتر از 65 سال و افراد مونث گروه رابطه ای معکوس با 3VD داشت. علاوه بر این برخلاف سایر گروه ها، گروه 3VD در مقایسه با گروه NCA دارای سطوح سرمی بالاتری از TSH بودند و بنابراین سطح سرمی TSH با 3VD ارتباط مستقیم در افراد کمتر از 65 سال داشت.

    نتیجه گیری

    سطح خونی هورمون های تیروییدی در افرادی که بیماری تیروییدی ندارند با بیماری عروق کرونری چند شریانی مرتبط است که نشان دهنده این است که هورمون های تیروییدی فقط با بیماری عروق کرونری شدید ارتباط دارد.

    کلیدواژگان: هورمون تیروئید، بیماری عروق کرونری، آنژیوگرافی
  • حسن احمدی*، شراره صانعی سیستانی، حمید ده مرده صفحات 100-104
    زمینه و اهداف

    یکی از شایعترین نقایص مادرزادی ستون فقرات، ساکرالیزاسیون است که تشخیص صحیح و به موقع آن به عنوان عامل زمینه ای، نقش مهمی در درمان و کنترل اختلالات ستون فقرات خواهد داشت. بنابراین این مطالعه به منظور بررسی شیوع ساکرالیزاسیون در MRI بیماران مراجعه کننده به بیمارستان علی بن ابیطالب شهر زاهدان طراحی شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی آینده نگر، بیماران مراجعه کننده با کمردرد به بیمارستان علی بن ابیطالب شهر زاهدان در سال 98 که MRI لومبوساکرال انجام دادند، وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از فرم اطلاعاتی جمع آوری گردید. MRI بیماران توسط متخصص رادیولوژی مورد بازبینی قرار گرفت و اطلاعات مورد نیاز استخراج شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    500 بیمار شامل 189 مرد (8/37%) و 311 زن (2/62%) با میانگین سنی 7/13±0/41 سال بودند. ساکرالیزاسیون در 39 بیمار (8/7%) مشاهده شد که در افراد مذکر 9% و در افراد مونث 1/7% بود. تفاوت معناداری در جنسیت افراد دارای ساکرالیزاسیون رویت نشد.

    نتیجه گیری

    مطالعه شیوع ساکرالیزاسیون در جمعیت عمومی و مقایسه آن با گروه علامتدار پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اسکن MRI، ابنرمالیتی های لومبوساکرال، کمردرد
|
  • Seyed Mojtaba Aghili*, Azadeh Rahat Ramroudi Pages 4-13
    Background and aims

    The release of covid-19 has created a global health emergency in less than a few months around the world. The aim of this study was to predict Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD) based on perceived anxiety caused by coronavirus in nurses of a hospital in Quchan city, Iran in 2020.

    Methods

    In this descriptive correlational study, 100 nurses of a hospital in Quchan city were selected by convenience sampling method, and then Corona Disease Anxiety Scale (CDAS) and PTSD CheckList (Civilian Version) (PCL-C) were responded by them. Data were analyzed using descriptive statistics, Pearson correlation coefficient, and stepwise regression analysis.

    Results

    The results showed that anxiety caused by Covid-19 was able to predict PTSD in nurses (p<0.001). The highest values for predicting of PTSD in nurses were related to physical symptoms and psychological symptoms, respectively.

    Conclusion

    The coronavirus anxiety reduction techniques are recommended for nurses to reduce PTSD.

    Keywords: Anxiety, Coronavirus, Post Traumatic Stress Disorder, Nurses
  • Ali Barzegari*, Maryam Shabanloo, Masoumeh Hanani Pages 14-25
    Background and aims

    PPARγ is one of the proteins that plays a very important role in regulating adipose tissue metabolism under physiological and metabolic conditions. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of three aerobic exercise methods of HIIT, HIT and MIT on the PPARγ2 gene expression in the subcutaneous adipose tissue of male Wistar rats.

    Methods

    In this experimental study, 32 male Wistar rats were randomly assigned into four equal groups, including control, moderate intensity training (MIT), high intensity training (HIT), and high intensity interval training (HIIT). Twenty-four hours after the last training session, the rats were anesthetized and a subcutaneous adipose tissue sample was extracted from the rats and examined for PPARγ2 gene expression using real-time polymerase chain reaction (RT-PCR).

    Results

    All three aerobic exercise methods increased the expression of PPARγ2 genes compared to the control group (p=0.001), however, there was no significant difference among training groups in PPARγ2 changes.

    Conclusion

    Three aerobic exercise methods of HIIT, HIT, and MIT increased the PPARγ2 gene expression, and this increase was greater in the HIT group than the other exercise groups. It seems the increase of the PPARγ2 gene expression is dependent on the duration of exercise.

    Keywords: Endurance Training, High Intensity Interval Training, Adipose Tissue, PPARgamma2
  • Nabi Shamsaei, Hadi Abdi* Pages 26-35
    Background and aims

    Exercise can have a mutual effect on immune system function. Immunoglobulin levels fluctuate greatly during periods of stress, which are associated with elevated cortisol levels. The aim of current study was to investigate the effect of one and two bouts of selected training per day on IgA and cortisol serum levels in soccer players.

    Methods

    Sixteen nonprofessional soccer players were randomly assigned to endurance and resistance exercise groups. First, the subjects performed single bout of exercise per day, then after a week of rest, they conducted two bouts of exercise per day. Blood samples were taken at four stages before and after exercise to measure the serum concentrations of IgA and cortisol.

    Results

    IgA concentration increased non-significantly after a single bout of exercise, but it decreased after two bouts of exercise in both groups. This reduction was significant in the endurance group than the pretest (p<0.001). Cortisol concentration was almost unchanged after the single bout of exercise, but it increased after two bouts of exercise in both groups. These increases were significant in the endurance group (p<0.05). There was no significant difference between the two groups in the changes in serum cortisol and IgA.

    Conclusion

    Doing more than one session of exercise per day, especially endurance activities, can possibly lead to decreased immune system function and increased catabolic status.

    Keywords: Acute Exercise, Immunoglobulin, Immune system, Cortisol
  • Zohreh Latifi*, Ladan Shafie, Mohammad Soltanizadeh Pages 36-47
    Background and aims

    Burnout is one of the most important unavoidable consequences of work stress that causes physical fatigue, changes in job behavior and performance. The purpose of the present study was to investigate the effectiveness of self-healing training on job burnout, quality of life, and emotional resilience of Isfahan's social emergency personnel.

    Methods

    The research method was semi-experimental with pretest/posttest/follow-up design and a control group. The statistical population of the study included all social emergency personnel in Isfahan city. Using the stratified random sampling method, 36 personnel were selected and randomly assigned into two groups (n=18) of experimental and control. The subjects in the experimental group received 14 sessions of 90 minutes of self-healing training. The burnout questionnaire, the WHO quality of life questionnaire, and the emotional flexibility questionnaire were used to collect data in three stages. Analysis of variance with repeated measures was used.

    Results

    Findings showed that self-healing training is effective in reducing burnout, improving quality of life, and emotional resilience of social emergency personnel (p<0.05); So that it affected on all dimensions of burnout, two dimensions of the quality of life (physical and mental health), and all dimensions of emotional flexibility.

    Conclusion

    The self-healing training can be used in stressful work environments to increase tranquility and mental health.

    Keywords: Self Care, Occupational Burnout, Quality of Life, Emotional Adjustment
  • Mahboobeh Afzali, Abbas Ebadi, Jamileh Mokhtari-Nouri* Pages 48-57
    Background and aims

    The existence of disruptive behaviors in medical centers is a long term problem that has very negative consequences for nurses, organizations, and patients. Since the disruptive behaviors are a complex, multi-dimensional, interactive, and social phenomenon, and they are depended on the culture and religion of each community; therefore, this study aimed to explore perceptions of nurses on disruptive behaviors in the Iranian medical centers.

    Methods

    This qualitative study was conducted with the participation of 15 nurses working in six military hospitals in Tehran, Iran in 2016. The targeted sampling method was used during semi-structured interviews to collect data. Data analysis was performed by contractual content analysis and was conducted continuously and simultaneously with the data collection.

    Results

    Two main categories and five subcategories were recognized, including: 1) domination in nursing (bullying and violence, abuse of power); and 2) subordination in nursing (lack of power over physicians, silence and passive compromise, hatred of organization and reduced self-confidence).

    Conclusion

    One of the most important reasons for nurses’ disruptive behaviors is the phenomenon of oppression, dominance subordination in nursing, and power hierarchy in Iranian medical centers. Therefore, in order to solve this problem and improve professional behaviors, the concept of empowering nurses to deal with dominance subordination in nursing should be emphasized.

    Keywords: Dominance-Subordination, Disruptive behaviors, Nurses, Military Hospitals
  • Somayyeh Moosaie, Zeynab Afshari, Abdollah Abbasi, Manuchehr Ghojaie, Arezoo Farhadi, Mohammad Foad Heidari, Shirin Shahbazi, Javad Behroozi, Mehrdad Nasrollahzadeh Sabet* Pages 58-66
    Background and aims

    Gastric cancer is a major public health issue as the fourth leading cause of cancer-related death in the world. Reactive oxygen species (ROS) induce DNA damage and this process plays an important role in gastric cancer development and progression. OGG1 is an essential component of the base excision repair pathway  that is required for the removal of oxidized guanine nucleotides from DNA exposed to ROS. This study aimed to compare the expression of the OGG1 gene in cancerous and healthy tissues of gastric cancer.

    Methods

    Fifty pairs of tumors and adjacent normal tissues were collected from gastric cancer patients. Total RNA was extracted and complementary DNA (cDNA) was synthesized. The relative gene expression of OGG1 was determined using quantitative real-time reverse transcriptase polymerase chain reaction (qRT-PCR). A data mining study was also performed to determine the prognostic role of OGG1 expression in the overall survival of gastric cancer patients.

    Results

    OGG1 gene expression was significantly increased in patients' tumor samples compared to normal adjacent tissue samples. In addition, the expression of OGG1 in patients with early stages of gastric cancer was significantly higher than those with advanced stages. Also, a negative correlation was observed between the high expression of OGG1 and the overall survival rate.

    Conclusion

    It can be concluded that the expression of OGG1 increases in the early stages of gastric cancer, which could be related to the increase in oxidative damage to DNA.

    Keywords: Gastric cancer, hOGG1 enzyme, Gene expression, Real-time PCR
  • Mitra Yousefpour, Zahra Jahanbakhsh*, Mahmoud Momenzadeh, Abbas Nourmohammadi Pages 67-80
    Background and aims

    The use of hyperbaric oxygen therapy is one of the treatment methods to treat many diseases and injuries such as decompression sickness, wound healing, carbon monoxide poisoning, thermal burns, and nervous system injuries. This article aims to review the possible mechanisms of the effectiveness of this treatment in neurological injuries according to the available studies.

    Methods

    This review article has been performed by searching in international databases between 2000 and 2018 with keywords such as hyperbaric oxygen therapy, nerve injury, spinal cord injury, traumatic brain injury, neuropathic pain, emphasizing mechanisms of neuroprotection induced by the hyperbaric oxygen.

    Results

    The beneficial effects of hyperbaric oxygen can be related to several biological activities, such as antioxidant, anti-inflammatory, anti-apoptotic effects. However, the mechanisms responsible for it have not been fully identified yet, and require further investigation.

    Conclusion

    Since neurological defects caused by injury to the nervous system are probably due to inflammation, oxidative stress, and apoptosis, it seems that hyperbaric oxygen can be considered as an effective treatment for nerve injuries.

    Keywords: Hyperbaric oxygen therapy, Nervous System Injury, Oxidative stress, Inflammation, Apoptosis
  • Nasibeh Yousefzadeh, Sajad Jeddi, Asghar Ghasemi* Pages 81-91
    Background and aims

    Euthanasia is used to define ending an animal's life in a way that results in rapid anesthesia and death without pain or distress. One of the most common methods of performing euthanasia in rats is the administration of carbon dioxide (CO2). The aim of this study was to review the available practical guidelines for inducing euthanasia in rats by administrating CO2.

    Methods

    This review study was conducted by searching in international databases, including PubMed, Google Scholar, and Science Direct, using Euthanasia, CO2, and Rats as keywords.

    Results

    Euthanasia of rat using CO2 is a relatively simple, common, rapid, practical and economical method and does not require advanced apparatus or very expert personnel. For doing euthanasia, parameters including the method of CO2 administration, characteristics of CO2 chamber, concentration and flow rate of CO2 administration, duration of euthanasia, euthanasia approval, and disposal of animal carcasses after euthanasia should be considered.

    Conclusion

    According to the overview of the available practical guidelines, a CO2 flow rate of 5.6 L/min is recommended for a standard cage (height, width, and length, 25.4, 22.86, and 48.26 cm, respectively) with a volume of 28 L, which is suitable for two rats. This CO2 flow should be maintained for 2-5 minutes to induce anesthesia and death and should be continued for at least one minute after observing death signs including lack of respiration and faded eye color.

    Keywords: Euthanasia, Rat, Carbon Dioxide
  • Mehrzad Gholampourdehaki* Pages 92-99
    Background and aims

    Coronary Artery Disease (CAD) is known as one of the leading causes of death in the world. Therefore, in this study, we aimed to investigate the relationship between blood levels of thyroid hormones in euthyroid individuals and the prevalence as well as severity of CAD.

    Methods

    Individuals who underwent coronary angiography were divided into four groups based on their report: 1) normal coronary arteries (NCA); 2) obstruction in one of the arteries; 3) 2‐vessel coronary artery disease (2VD); and 4) 3‐vessel coronary artery disease (3VD). The relationship between CAD and blood levels of thyroid hormones was investigated using the multivariate regression analysis.

    Results

    In this study, 528 individuals (mean age 54.5±0.7 years) participated; 68% of them were under the age of 65 years. Free triiodothyronine (FT3) serum level was inversely associated with the presence of 2VD in females [OR=0.325; 95%CI:(0.187-0.702)] and in individuals under the age of 65 years [OR=0.401; 95%CI:(0.184-0.601)]. In addaition, there was no significant association between TSH level and 2VD. FT3 was inversely related to 3VD in females and patients under the age of 65 years. Unlike the other groups, the 3VD group had higher serum levels of TSH compared to the NCA group, and therefore the serum TSH level was directly related to of 3VD in patients under the age of 65 years.

    Conclusion

    Blood levels of thyroid hormone in euthyroid patients are associated with the occurrence of multi-vessel CAD, which indicates that thyroid hormones are only associated with severe CAD.

    Keywords: Thyroid hormone, Coronary Artery Disease, Angiography
  • Hasan Ahmadi*, Sharareh Sanei Sistani, Hamid Dahmardeh Pages 100-104
    Background and aims

    One of the most common congenital spinal defects is sacralization and its correct and early diagnosis as an underlying factor will play an important role in the treatment and control of spinal disorders. Therefore, this study was designed to investigate the prevalence of sacralization in MRI of patients referred to Ali IbneAbitaleb Hospital in Zahedan city, Iran.

    Methods

    In this prospective descriptive study, patients with low back pain referred to Ali IbneAbitalebHospital in Zahedan city in 2019 who underwent lumbosacral MRI were included. Data were collected using information form. Patients’ MRI was reviewed by a radiologist and the required information was extracted. Data were analyzed using SPSS software.

    Results

    Totally, 500 patients including 189 men (37.8%) and 311 women (62.2%) were enrolled in the study. The mean age of the subjects was 41.0±13.7 years. In this study, sacralization was observed on MRI of 39 patients (7.8%), which was 9% in men and 7.1% in women. There was no significant difference between male and female in prevalence of sacralization.

    Conclusion

    . Prevalence studies of the general population and  comparative studies with symptomatic patients is recomended.

    Keywords: MRI Scan, Lumbosacral Regions, abnormalities, Low Back Pain